Koene Ridder

Rock City Brewing, 8%

0
313

Tot mijn verbazing had ik over de Koene Ridder nog niet eerder een review geschreven. De Rock City Brewing is een van mijn favoriete Nederlandse brouwerijen. Zelf heb ik een aantal jaar in Amersfoort gewoond en zodoende veel kennisgemaakt met hun bieren. Supermooi dat ze door middel van een succesvolle crowdfunding actie nu ook hun eigen brewpub gaan krijgen dit jaar. Zelf heb ik ook een klein steentje bijgedragen in deze crowdfunding actie dus zodra de brewpub klaar is ga ik zeker snel een kijkje nemen. Koen, Walter en Wiebe ga zo door met het maken van prachtige bieren! De Wally, Pulling Rocks en Peach Squeezer zijn ook zeer de moeite waard om te proberen.

Zicht
De Koene Ridder is mooi licht goud van kleur en heeft een grove witte schuinkraag die stabiel op het bier blijft staan. De troebele tripel kleurt mooi bij de Afrikaanse zon waar ik nu in zit.

Geur
De geur is fris en fruitig waarbij duidelijk citrus, grapefruit en sinaasappel aanwezig is.

Smaak
Het frisse van de citrus en het bittere van de grapefruit is het eerste wat ik proef. Daarnaast proef ik een lichte moutige smaak die de boel mooi bij elkaar houdt. Goede hoeveelheid koolzuur als bruggetje voor de afdronk.

Afdronk
In de afdronk verdwijnt het frisse van deze tripel en neemt de koriander het over. Zoals je van een tripel mag verwachten is een stevige bitterheid het gevolg die lang in de mond blijft hangen.

Moment
Ik heb de Koene Ridder al diverse keren gedronken in het stadscentrum van Amersfoort. Voornamelijk bij de Ierse pub Long John onder het genot van een spannende Engelse voetbalwedstrijd. Goede herinneringen dus. Tijdens het schrijven van deze review heb ik er net een dag vol safari’s opzitten in het Kruger Park. Het ideale moment voor de Koene Ridder die ik meegenomen heb vanuit Nederland. Zodra het glas leeg is ga ik de braai maar eens aansteken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in