Lebowski Tarwe Tripel

vandeStreek bier, 7%

0
272

Lebowski is een erg leuk café met een aangename, ontspannen sfeer. Het terras ligt aan het Domplein in Utrecht en is heel knus opgezet met allerlei verschillende zithoekjes. Wat binnen meteen opvalt is de enorme giraf en de verschillende zit-opties die je hebt. Bij Lebowski kun je ook heerlijk eten, persoonlijk vind ik de spareribs en de Lebowski burger echte aanraders.

Waar ze wat mij betreft het grootste compliment voor krijgen is het feit dat ze samen met het Utrechtse vandeStreek bieren een tripel hebben gebrouwen speciaal voor de gasten van Lebowski. Tegenwoordig zelfs met bijpassend glas. Geweldig dat ze dit hebben gedaan en wat mij betreft een voorbeeld voor andere cafés en restaurants.

Zicht:

De Lebowski Tarwe Tripel is donker goud van kleur dat zelfs een beetje neigt naar oranje. De troebele tripel heeft een flinke witte schuimkraag die lang op het bier blijft staan. Het bijpassende glas maakt deze tripel van de tap helemaal af.

Geur:

In de geur is meteen te merken dat er een flinke hoeveelheid citrus hoppen zijn gebruikt om deze tripel te brouwen. Het graan wat in deze tripel gebruikt is komt hierdoor helemaal naar de achtergrond. Erg fris met al het citrus en op de achtergrond lijkt het ook of ik iets ruik wat neigt naar peer.

Smaak:

De citrus speelt bij de smaak ook een hoofdrol en schuurt zelfs een klein beetje tegen een IPA aan. Verfrissend met toch een goede body. Het koolzuurgehalte in deze tripel is redelijk laag.

Afdronk:

Tijdens de afdronk komt er een goede bitter door. Het kruidige van de bitter blijft redelijk lang in de mond hangen. Door de body van het bier en zijn troebeling heeft het een soepele afdronk.

Moment:

Wanneer je in Utrecht bent breng dan zeker een bezoek aan Lebowski, al is het alleen maar om de tripel te proeven die speciaal voor hen gebrouwen is. Dat allemaal met uitzicht op de Dom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in