Loemelaer Tripel

Brouwerij Amai, 9%

0
142

Vlakbij de grens van Nederland en België is de Brouwerij Amai gevestigd. ‘AMAI da’s lekker’, was wat er gezegd werd na het proeven van weer een brouwsel. De naam voor de brouwerij was daarmee geboren. Amai is de toepasselijke Vlaamse uitspraak van verwondering.

Zicht 

De Loemelaer Tripel is geel goud van kleur en heeft een stabiele witte schuimkraag.

Geur

Deze tripel heeft een fris zoete geur. Het eerste wat naar voren komt is de citrus op de voet gevolgd door de tonen van de Belgische gisten (perzik en abrikoos).

Smaak

Bij het proeven valt de frisheid erg op, deze uit zich in de citrus die we eerder hebben geroken. Op de achtergrond komt daar nog een gedroogde sinaasappel bij. Er is een goede hoeveelheid koolzuur aanwezig in de tripel.

Afdronk

De afdronk begint met de gist die ik eerder al in de geur had opgemerkt. Het zoete hiervan valt na een paar seconden weg tegen de hopbitters uit het bier. De bitter en tegelijk het kruidige blijft fijn in de mond hangen maar overheerst niet.

Moment

Heerlijke tripel voor de zaterdagmiddag. Onder het genot van deze tripel Premier League voetbal kijken vanuit de luie stoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in