Lupulus Tripel

Brasserie Lupulus, 8,5%

0
448

De brouwerij heeft de Latijnse naam Lupulus wat hop betekend. De letterlijke vertaling is kleine nederige wolf. Deze wolf en de hop kom je weer tegen op het etiket van de meeste bieren van Lupulus.

Zicht 

De Lupulus Tripel is licht geel van kleur en vrij troebel. De flinke witte schuimkraag blijft lang op het bier staan.

Geur

De geur is fruitig met een zuurtje. Met name de citrus voert de boventoon. Een hele lichte vorm van abrikoos is ook waarneembaar uit de gist.

Smaak

De frisse fruitige smaak is er voor mij een die past bij een typisch Belgische tripel. De volgende keer ga ik deze tripel eens naast de Westmalle Tripel proeven. Voor mij gevoel liggen de smaken niet heel ver uit elkaar.

Afdronk

De flinke hoeveelheid koolzuur vormt de overgang naar een stevige kruidige afdronk. Met name korianderzaadjes geven deze tripel een flinke bitterheid mee. De hop draagt hier ook mooi in bij. De afdronk is droog en de smaak blijft lang in de mond hangen.

Moment

Ik heb zojuist een flink opblaas zwembad in de tuin gezet. Het is toch een enorme inspanning om zoiets op te blazen met een voetpomp. Voldaan zit ik met mijn Lupulus Tripel in het zwembad te genieten van het mooie weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in