Maredsous Tripel

Duvel Moortgat, 10%

0
35

De Abdij van Maredsous is een benedictijns klooster, gelegen in het gehucht Maredsous (België). Het Maredsous bier werd tot 1963 door de monniken van Maredsous geproduceerd, maar daarna toevertrouwd aan brouwerij Duvel Moortgat.

Zicht
De Maredsous tripel is bruin goud van kleur en heeft een wit tot licht grijze stabiele schuimkraag.

Geur
Vanuit de gist ruik je duidelijk het fruit van abrikoos, sinaasappel en in een lichtere mate citrus.

Smaak
Bij het proeven komt hetzelfde fruit naar voren als bij de geur. Vooral de abrikoos en sinaasappel komen meer naar voren. De fijne koolzuurbelletjes zijn prettig.

Afdronk
In de afdronk is duidelijk te merken dat deze tripel 10% alcohol heeft. Het geeft een verwarmend gevoel in de keel. De bitters in de afdronk zijn vrij krachtig en komen van de hop en de koriander.

Moment
Deze tripel drink ik vaak in het buitenland. In Israël is deze tripel bijvoorbeeld gewoon in de supermarkt te koop. Heerlijk om op het einde van de middag mee te nemen naar het strand in Tel Aviv om zo van de zonsondergang te genieten.

DELEN
Vorig artikelSt Feuillien Tripel
Volgend artikelScheepsrecht
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in