Moeder Overste Tripel

Brasserie Lefebvre, 8%

0
220

Zicht 

Aller eerst even stilstaan bij de prachtige fles van deze tripel. Een moderne moeder overste uit een ouderwetse beugelfles. Dat geluid van het openmaken is al goud. Net zoals de kleur van dit bier, donker goud. Ook zit er een mooie witte schuimkraag op dat langzaam inzakt. Er is veel koolzuuractiviteit aanwezig in het glas

Geur

In de geur komen de typisch Belgische gisten naar voren. Snoepjes, abrikoos en banaan. Ook komt de frisheid van citrus voorbij.

Smaak

Bij het proeven komen de zoete snoepjes, abrikoos en banaan pas echt goed naar voren. In combinatie met de restsuikers een zoete tripel die ook erg snel weer naar een stevige bittere afdronk gaat.

Afdronk

Het ene moment is deze tripel enorm zoet en het moment daarna zitten we in een stevige bitter van de afdronk. De hop doet hier goed zijn werk en geeft een kruidige / koriander afdronk. Een klein zoetje komt daarna weer terug wat het een fijne afdronk maakt die erg lang in de mond blijft hangen. De afdronk is ook droog dus ik neem snel nog een slok.

Moment

De Moeder Overste Tripel lag al enige tijd in de koelkast en mocht er vandaag dan eindelijk aan geloven. Een zwoele donderdagavond en het weekend voor de boeg. Heerlijk moment voor deze mooie tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in