Ons Vergist Tripel

Brouwerij de Markies, 8,5%

0
99

Brouwerij de Markies uit Den Bosch brouwt al sinds 2009 hun bieren met de naam Ons Vergist, verwijzend naar de vergisting van hun bieren. Dit is inmiddels alweer de 8ste tripel die ze op de markt hebben gebracht.

Zicht 

De Ons Vergist Tripel is goudkleurig en heeft een witte schuimkraag. De flinke schuimkraag zakt snel in. Er is een flinke hoeveelheid koolzuur zichtbaar. De tripel is licht troebel.

Geur

De geur is erg fruitig. Met name citrus, sinaasappel en perzik komen goed door. In de verte is er een lichte vorm van Butter scotch aanwezig.

Smaak

Bij het proeven voert de fruitigheid nog steeds de boventoon. Citrus wint daar aan kracht en komt samen met het kruidige. Het kruidige in deze tripel geeft meteen de eerste aanzet richting de afdronk. Het vettige mondgevoel onderdruk de koolzuur.

Afdronk

De afdronk is kruidig waarbij je met name koriander ervaart. Ook doen de hopbitters hier van zich spreken. De bitter blijft redelijk lang in de mond hangen.

Moment

Mijn eerste biertje die ik proef om te reviewen na mijn Stibon 2 examen. Donderdagavond, bijna weekend, onder het genot van een Ons Vergist Tripel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in