Openluchtmuseum Tripel

Brouwerij de Roskam (Nederlands Openluchtmuseum), 9%

0
253

Deze tripel wordt normaal gesproken alleen maar geschonken in het Openluchtmuseum in Arnhem. Bij De Drie Dorstige Herten in Utrecht hebben ze het voorrecht gehad om een aantal flessen van deze tripel te bemachtigen. Dit gaf mij mooi de kans om deze tripel eens te proeven zonder dat ik naar het Openluchtmuseum hoef.

Zicht:

Helder goud kleurige tripel met een grove schuimkraag die vrij lang blijft staan.

Geur:

De Openluchtmuseum Tripel heeft een geur van met name het fruit van banaan en abrikoos. Ook ruik ik een licht alcoholische hint.

Smaak:

Het fruitige van de banaan en abrikoos komt mooi terug in de smaak. De flinke hoeveelheid koolzuur komt mooi tot zijn recht met deze krachtige fruitige smaak.

Afdronk:

In de afdronk komt naast het fruitige dat blijft hangen ook wat kruidigs door wat een licht bittertje geeft aan het bier. De smaak blijft redelijk lang in de mond hangen. De rest suikers komen terug in de afdronk wat een zoet en vol mondgevoel geeft.

Moment:

Deze tripel drink je natuurlijk tijdens een bezoek aan het Openlucht museum in Arnhem. Laat de gehele familie maar lekker het museum ingaan terwijl jij in alle rust kan genieten van deze tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in