De Paix Dieu Triple werd vroeger in de abdij van Paix Dieu gebrouwen. Daar speelde de maankalender een cruciale rol in het brouwproces. Om de ziel van de abdij in het bier te laten voortleven, nam de familie Caulier zich voor om de Paix Dieu Triple alleen bij volle maan te brouwen. Degene die ik ga proeven is van mei 2017. Binnenkort ga ik eens een andere maand proberen om te kijken of er verschil zit tussen beide tripels.
Zicht
De Paix Dieu Triple zit in een prachtig gevormde fles met beugeldop. De tripel heeft een oranje gele kleur en is troebel. Er zijn nog kleine gist deeltjes zichtbaar. De witte schuimkraag heeft een inzakkend karakter en verdwijnt snel.
Geur
De geur is een complexe mix van fris, zoet en vanille. Het frisse van de citrus, het zoete van abrikoos en gedroogde sinaasappel en het zachte van de vanille is wat er na veelvuldig ruiken overeind blijft staan.
Smaak
Bij het proeven van deze tripel valt het mij op dat het allemaal erg zacht is qua smaak. Niet erg uitgesproken. De vanille en het fruitige herken ik maar de citrus lijkt totaal verdwenen. Er zit vrij weinig koolzuur op deze tripel en door het zachte karakter heb je totaal niet in de gaten dat dit een bier is van 10% alcohol.
Afdronk
In de afdronk zit een licht bittertje. Een vleugje vanille blijft redelijk lang in de mond hangen wat een romig mondgevoel geeft. De afdronk is net als de smaak niet bijzonder uitgesproken wat het een interessant bier maakt om te beschrijven.
Moment
Nadat ik hoorde dat het gister volle maan was bedacht ik mij dat ik nog een Paix Dieu Triple in de schuur had staan. Laat de dag na de volle maan nu ook nog eens eerste Paasdag zijn, het perfecte moment om deze tripel open te ploppen. De duisternis begint al in te vallen dus ga ik lekker op de bank genieten van deze bijzondere tripel.