PochPoater Tripel

Brouwerij Elsener, 8,5%

0
155

In 2014 zijn Henk en Willy een pico brouwerij gestart bij Herberg de Kemper in Elsen. Ze brouwen samen 50 liter per keer wat neerkomt op 150-200 liter per week. In de brouwerij gaat alles nog met de hand wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind. Op de website is te zien dat ze inmiddels al 23 verschillende soorten bier op de markt hebben gebracht.

Zicht:

De PochPoater Tripel is donker goud van kleur en heeft een witte schuimkraag die erg lang blijft staan. Mooi gelijkmatig verdeeld over de tripel.

Geur:

Door de mout lijkt het in eerste instantie een wat kruidige geur aan deze tripel te zitten. Naar mate je langer blijft ruiken en de tripel wat meer op temperatuur laat komen ruik ik een mix van vanille en sinaasappel.

Smaak:

In de smaak komt met name het kruidige van deze tripel sterk naar voren en ook proef ik de frisheid van een Granny Smith appel, erg verrassende en leuke combinatie krijg je op deze manier. De flinke hoeveelheid koolzuur geeft hem ook nog even een zetje in de frisse hoek, het fruitige van de appel komt daardoor goed tot zijn recht.

Afdronk:

De koolzuur zorgt voor een flinke prikkeling op de tong. De hopbitters komen bij de afdronk mooi naar voren en zorgen voor een fijne bitter die redelijk lang in de mond blijft hangen. De afdronk is vrij droog waardoor je snel geneigd bent om nog een slok te nemen.

Moment:

Ik moet morgen nog een half dagje werken voordat ik lekker een weekje op vakantie ga. Dus met deze tripel ben ik alvast in de vakantiestemming aan het komen en in gedachten lig ik al op het strand in Tel Aviv….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in