Prael Tripel

Brouwerij de Prael, 7,5%

0
111

Brouwerij de Prael heeft naast de 2 vestigingen in Amsterdam inmiddels ook een vestiging in Den Haag. Veel mensen die bij deze brouwerij werken hebben een achterstand op de arbeidsmarkt wat deze brouwerij uniek maakt en extreem maatschappelijk betrokken. Het is dan ook heel leuk om bijvoorbeeld het proeflokaal eens te bezoeken op de Oudezijds Armsteeg in Amsterdam, midden in het centrum. Vol enthousiasme en concentratie bedienen deze topmedewerkers je op je wenken. Uiteindelijk smaakt een maatschappelijk betrokken biertje toch altijd net iets lekkerder dan een normaal biertje.

Zicht
De Prael tripel is een geel gouden tripel waarbij het koolzuur licht zichtbaar is. De witte schuimkraag op dit bier trekt geleidelijk weg.

Geur
De tripel heeft een fruitige neus waarbij mij met name abrikoos, sinaasappel en meloen opvalt.

Smaak
In de smaak komt het zoete terug, met name vanuit de gist (abrikoos). De mouten die je licht proeft blijven mooi overeind en zorgen voor de balans in deze tripel.

Afdronk
In de afdronk merk je dat het koolzuur de brug slaat naar het kruidige van de koriander. De bitter en het kruidige komt goed door maar blijft erg fijn qua mondgevoel. Je merkt dat de restsuikers het kruidige ook een zoete hint meegeeft.

Moment
Ik ben net terug van vakantie en in de volle zon aan het nagenieten van mijn vakantie. De Prael Tripel is een uitstekend bier dat past bij het zonnige weer van vandaag. Mooie uitgebalanceerde tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in