Rochefort Triple Extra

Trappistes Rochefort, 8,1%

0
457

Zicht 

Dit nieuwe trappistenbier is een troebele tripel die licht geel van kleur is. De witte schuimkraag blijft goed en lang op het bier staan.

Geur

De geur is fris en fruitig. De geur is een samenspel van sinaasappel, citrus en meloen. De laatste is een vrij unieke smaak als het gaat om de klassieke tripel. De meloen geeft het bier een moderne twist en past er goed bij.

Smaak

Bij het proeven valt direct de flinke hoeveelheid koolzuur op, eigenlijk precies zoals ik hem ken bij de Westmalle tripel. De citrus en sinaasappel uit de geur komt terug en geeft het bier samen met het koolzuur een mooi fris geheel. Daarnaast komt de meloen erg sterk opzetten en de smaak van meloen blijft mooi rond in de mond hangen.

Afdronk

Het fris zoete vanuit de smaak maakt plaats voor de vertrouwde bittere afdronk. De hopbitters doen hier mooi hun werk en ook komt er een koriander / kruiden achtige afdronk om de hoek zetten. Een goede en klassieke bitter op het einde dus.

Moment

Super leuk om weer eens een nieuwe trappisten bier te mogen verwelkomen. Zeer goed gelukt en met een kleine moderne twist vanuit de meloen. Wat mij betreft heeft dit bier het in zich om uit te groeien tot een klassieker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in