Scheepsrecht

Brouwerij de 7 Deugden, 7,5%

1
326

In mei van dit jaar is de nieuwe brouwerij de 7 Deugden geopend in Amsterdam. In deze brouwerij werken mensen met een beperking. Bij de brouwerij vragen ze niet wat mensen mankeert maar wat ze kunnen. Dat alleen al is een goede reden om eens een bier van deze brouwerij te proberen. Ze maken bij het brouwen veel gebruik van unieke ingrediënten, in het geval van de tripel is dat kruidnagel. Maar andere bieren zijn bijvoorbeeld voorzien van limoenblad, gember, sereh, rode peper, kardemon, jeneverbes, citroenmelisse, tijm en steranijs.

Zicht
Scheepsrecht is een troebele tripel dat donker goud van kleur is. De witte schuimkraag blijft mooi op het bier staan en zakt langzaam in.

Geur
Tijdens het openen van de fles kwam er direct een geur van banaan uit de fles. De banaan verdwijnt daarna naar de achtergrond en maakt plaats voor een heerlijke zoete geur van gesuikerde perzik snoepjes. Naast al het zoete geweld komt de kruidnagel die speciaal voor deze tripel gebruikt is ook mooi naar voren.

Smaak
Het zoete van de gesuikerde perzik snoepjes, banaan en de kruidnagel komen ook terug in de smaak. Tezamen vormt dit een mooi geheel met als hoogtepunt het unieke ingrediënt (voor een tripel) de kruidnagel. De kruidnagel doet het erg goed tussen alle zoete componenten.

Afdronk
De subtiele hoeveelheid koolzuur vormt een mooi bruggetje richting de afdronk. De volle smaak en de gebruikte hop zorgt voor een bitter zoete afdronk. De volle smaak blijft lang in de mond hangen door de nog aanwezige restsuikers.

Moment
Een heerlijke tripel voor na een zomerse dag. Onder het genot van een Scheepsrecht nog even nagenieten van het mooie weer van de afgelopen dagen.

1 REACTIE

  1. Hallo .
    Ik wil 3 flesjes bestellen. 3x is scheepsrecht. Hebben jullie hier ook nog een glas bij met de opdruk 3x is scheepsrecht?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in