SchuppenBoer Tripel Whiskey Barrel Aged

Brouwerij het Nest, 8%

0
124

Zicht 

De SchuppenBoer Tripel Whiskey Barrel Aged is goud geel van kleur met een witte schuimkraag die langzaam inzakt. Behoorlijk wat koolzuur activiteit waarneembaar voor een barrel aged bier.

Geur

In de geur komen met name fruit naar voren. Veel citrus, sinaasappel en abrikoos. Heel erg in de verte ruik ik een lichte barrel.

Smaak

In de smaak komt de barrel heel subtiel meer en meer naar voren. Waar het in de geur nog erg ver weg zat mengt de barrel zich uitstekend met de citrus, sinaasappel en abrikoos tonen. Heel mooi geheel zonder dat er een smaak de overhand krijgt. Er is nog behoorlijk wat koolzuur aanwezig in het bier wat hem dat extra beetje frisheid geeft die ook vanuit de citrus mooi naar voren komt. De gist gaat lekker op de whiskey, de abrikoos en sinaasappel (uit de gist) past goed bij whiskey.

Afdronk

De afdronk is vrij kruidig, vooral koriander voert de boventoon en daarnaast ook de barrel. Smaak blijft erg lang in de mond hangen. Ook hier komt de whiskey op een subtiele manier naar voren zonder overheersend te zijn. Mooi uitgebalanceerd.

Moment

Typisch bier voor een zaterdagavond. Met deze fles van 0,75 liter ga ik er eens lekker voor zitten. Genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in