Sint Bernardus Tripel

Brouwerij Sint Bernardus, 8%

0
211

De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck. Hij had sinds de jaren dertig een kaasmakerij in Watou, België. Hij sloot in die tijd een contract af met de paters van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, die hun bier niet meer zelf verder wilden commercialiseren. De Poolse meesterbrouwer van de abdij van Westvleteren stapte over naar de nieuwe brouwerij van Deconinck, waar voortaan het bier Sint-Sixtus gebrouwen werd. De paters in de abdij brouwden enkel nog voor eigen gebruik.
In 1959 besliste Deconinck om met de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. In 1992 werd de overeenkomst met de paters van de Sint-Sixtusabdij stopgezet, omdat de paters besloten dat alleen de bieren die gebrouwen werden binnen de muren van de abdij, het ‘Authentic Trappist Product’ label mochten hebben. De bieren werden daarom in de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus. In hetzelfde jaar zijn ze begonnen met het brouwen van deze tripel.
Zicht:
Mooie goud blonde tripel met een goede gelijkmatige witte schuimkraag.

Geur:
Bij het inschenken van deze tripel herkende ik een soort roosvicee. Deze geur kan ik wanneer ik in het glas ruik alleen nog ver weg herkennen. Ook ruik ik een rijpe sinaasappel.

Smaak:
Niet een hele uitgesproken smaak waardoor het makkelijk drinkbaar is. Er zit behoorlijk wat koolzuur in deze tripel. Smaak neigt naar zoet en citrus achtig.

Afdronk:
De smaak van de tripel blijft behoorlijk lang in de mond hangen. Wat aangenaam is.

Moment:
Mooie tripel om te drinken tijdens een belangrijke Champions league wedstrijd. Dit allemaal vanaf de eigen bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in