Sombrero BA

Brouwerij Frontaal, 8,5%

0
117

Zicht 

Deze tripel gerijpt op tequila vaten is geel goud van kleur en heeft een inzakkende witte schuimkraag. Bier is afgevuld op blik wat altijd leuk is omdat dit niet gebruikelijk is bij de tripel.

Geur

In de geur komt heel duidelijk limoen en munt naar voren. Net alsof je boven een Mojito hangt met je neus. Daarnaast is de geur ook licht alcoholisch, zal dit de tequila al zijn?

Smaak

Bij het proeven blijft de limoen sterk overeind. De munt is ook goed waarneembaar maar mengt zich bij het proeven met de tequila. Voor mij lijkt het net of de tequila over gaat naar bourbon qua smaak. Wellicht komt dit door het alcoholische wat ook in de smaak terugkomt.

Afdronk

De afdronk is vrij fris door de krachtige limoen. Daarna komt de bittere afdronk door vanuit het basisbier, de tripel. De munt en koriander laat een bittere en lange nasmaak achter in de mond. En op het einde zelfs een klein zoetje.

Moment

Dit is geen alle daagse tripel en bij elke slok blijf ik denken wat vind ik er nu eigenlijk van. Uiteindelijk super leuk dat Frontaal dit soort experimenten op de markt brengt. Voor mij een geheel nieuwe smaak wat altijd interessant is. Wellicht goed om de volgende keer iets minder scheutig te zijn met de hoeveelheid limoen en munt. Maar ga vooral zo door met experimenteren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in