Spelt Bier Tripel

Brouwerij Sint-Servattumus, 8%

0
280

De Sint-Servattumus brouwerij uit Schijndel bestaat al sinds 1997. De hop die ze gebruiken voor het brouwen van hun bieren komen voornamelijk uit Schijndel zelf. De spelt komt uit het nabij gelegen Liempde. Dit bier was een van de verrassingen in het Tripel bier pakket van Hellobier.

Zicht 

De Spelt Bier Tripel is donker oranje van kleur en heeft een wit / beige schuimkraag die lang op het bier blijft staan. De tripel is vrij troebel.

Geur

De tripel heeft een fruitige neus. Wat ik met name ruik is de citrus en sinaasappel uit de gist. Later komt daar nog de geur van peer bij.

Smaak

In de smaak komt de peer en sinaasappel mooi terug. De fijne koolzuurprikkeling zorgt voor een soepele overgang naar de afdronk.

Afdronk

Na de koolzuurprikkeling op de tong komt er een afdronk die steeds meer aan kracht wint en dus eindigt met een stevige bitter. Zowel de hop als de koriander doet hier flink zijn werk. De smaak blijft lang in de mond hangen.

Moment

Heerlijk bier voor op de zondagmiddag in combinatie met wat borrelhapjes. Met het spelt heb je dan toch nog het idee dat je gezond bezig bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in