Spierkracht Tripel

SpierBier, 8,3%

0
86

Met inSPIERatie en SPIERkracht brouwen de brouwers van SpierBier in Mijdrecht sinds 2007 zelfstandig bieren voor speciale mensen. Ze proberen zoveel mogelijk grondstoffen te gebruiken uit de eigen omgeving (het Groene Hart).

Zicht 

Wat opvalt aan de Spierkracht Tripel is dat er enorm veel koolzuur activiteit is in het glas. Op de Spierkracht Tripel staat een volle stabiele witte schuimkraag. Het heldere bier is licht geel van kleur.

Geur

De tripel is erg fruitig waarbij met name de citrus, sinaasappel en abrikoos er uit springen.

Smaak

Het verschillende fruit vanuit de geur gaat tijdens het proeven vrijwel direct naar de achtergrond en maakt plaats voor een bitter zure smaak die dicht in de buurt van grapefruit komt. De smaak heeft ook gelijkenissen met de typische smaak van een grand cru.

Afdronk

In de afdronk wint het bittere en het zuur aan kracht net zoals het nemen van een hapje uit een grapefruit. Het fruitzuur en de bitters gaan hier mooi samen.

Moment

Op de vrijdag middag even ontspannen met deze Spierkracht Tripel. Zojuist aan het slepen geweest met badkamer tegels en dan is deze tripel heerlijk verfrissend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in