St Feuillien Tripel

Brouwerij St Feuillien, 8,5%

0
202

Het leuke aan deze tripel is dat ze de tripel op allerlei verschillende flessen afvullen. Je kunt de tripel namelijk kopen in een fles van 33cl, 75cl, 1,5L, 3L, 6L en 9L. Een mega fles van 9L is toch echt wel een mooi verjaardagkado om deze vervolgens dan met z’n allen op te drinken.

Zicht
De tripel is geel goud van kleur en heeft een stabiele witte schuimkraag. De flinke hoeveelheid koolzuur zorgt voor een schuimkraag die lang blijft staan op het bier.

Geur
In de geur tref ik honing, lichte abrikoos en citrus tonen aan. Ook ruik ik een hele lichte vorm van metaal in het bier.

Smaak
Het fruitige overheerst bij de smaak, ook proef ik een lichte vorm van honing. In de smaak komt ook weer iets metaal achtigs de hoek omzetten.

Afdronk
In de afdronk komt het kruidige in de vorm van koriander opzetten. Dit geeft het bier een krachtige afdronk die lang in de mond blijft hangen.

Moment
Deze tripel dronk ik voor het eerst in de stad Mons (België). Deze stad ligt een paar kilometer van de brouwerij vandaan. Heerlijk op de mooie terrassen genieten van deze tripel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in