St. Paul Triple

Brouwerij Sterkens, 7,6%

0
145

De bieren van brouwerij Sterkens worden van oudsher gebotteld in stenen, keramieken kruiken. De familie Sterkens gebruikt nu nog steeds keramieken kruiken voor bepaalde bieren, waaronder deze Tripel. Tegenwoordig heeft de tripel ook een glazen variant. Ondanks de glazen variant, wordt Brouwerij Sterkens wereldwijd nog steeds herkend door zijn authentieke keramieken kruiken. Ongeveer 95% van de abdij bieren die ze brouwen exporteren ze naar het buitenland.

Zicht:

De St Paul Triple is donker goud van kleur en heeft een grove en stabiele witte schuimkraag. De tripel is redelijk helder.

Geur:

De geur begint fruitig met citrus en abrikoos maar slaat vrij snel om in een geur van gras en hooi. Ook is er een licht alcoholische geur waarneembaar.

Smaak:

In de smaak komt ook het abrikoos weer terug en ik proef ook een lichte vorm van sinaasappel. In de bitter die ook achterin de smaak zit herken ik koriander. De koolzuurhoeveelheid is goed en heeft een fijne vorm.

Afdronk:

De afdronk is vrij droog. In het begin denk je dat de smaak in de mond snel weg vloeit maar door de droge afdronk blijft het nog redelijk lang in de mond hangen. Door de droge afdronk ben je geneigd om snel nog een slok te nemen en dat maakt het direct een lekker doordrinkbare tripel.

Moment:

Deze tripel is uitstekend geschikt om lekker de week mee doormidden te zagen. Heerlijk op de bank genieten van de woensdagavond. Goed doordrinkbaar en met zijn 7,6% alcohol prima geschikt als start tripel om daarna nog zwaardere tripels te proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in