Stramme Kabouter

Streekbrouwerij De Stramme Kabouter, 8%

0
294

De Stramme Kabouter wordt in Mill gebrouwen bij een mooie lokale brouwerij die ook een Saison en een Weizen (Zwoele Kabouter) op de markt heeft gebracht. De brouwer begon in 2015 te brouwen in zijn eigen keuken en na het winnen van het NK hobbybrouwen in 2016 is er besloten om deze tripel commercieel op de markt te brengen.  Ik bestelde deze tripel op de website van Biertje van hier. Op deze website staan alleen maar lokale bieren van kleine brouwerijen. Een erg leuke website waar je bijna alleen maar bieren gaat vinden die je nog nooit geproefd hebt. Laat dat nu net mijn hobby zijn.

Zicht
De Stramme Kabouter is een amber kleurige tripel met een lichte troebeling. De crème kleurige schuimkraag is flink maar zakt redelijk snel weer weg.

Geur
Er komt een behoorlijk sterke zoete geur van deze tripel af, met name abrikoos en honing voeren de boventoon. Ook ruik ik een lichte vorm van karamel vanuit de mout die gebruikt is voor dit bier.

Smaak
De slok begint met een krachtige aanzet van abrikoos en honing maar neemt al snel in intensiteit af. De hoeveelheid koolzuur is zoals het bij een tripel hoort te zijn, aanwezig maar niet overheersend.

Afdronk
In de afdronk komt het moutige als eerst naar voren om vervolgens over te gaan in een koriander bitter. De smaak blijft niet erg lang in de mond hangen.

Moment
De Stramme Kabouter is met name door zijn kleur en smaak een mooie winter tripel om lekker van te genieten. In de categorie bijzondere namen scoort deze tripel hoog. Om het weekend in te luiden met een stramme kabouter klinkt toch wel een beetje dubbelzinnig…. Proost!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in