Ter Dolen Tripel

Kasteelbrouwerij De Dool, 8,1%

0
213

In 1994 werd een hypermoderne brouwerij geïnstalleerd in de voorgebouwen van het middeleeuwse kasteel. De brouwerij bevat zes cilinderconische gist- en lagertanks uit roestvrij staal. De brouwketel heeft een capaciteit van 25 hectoliter per brouwsel. Sinds 2013 beschikt de brouwerij over een eigen bottelarij en een nieuw magazijn met warme kamer, zodat de brouwerij in staat is om al haar bieren in eigen huis te brouwen en af te vullen.

Zicht:

Het is een donker gouden tripel die zelfs een beetje neigt naar oranje. De witte schuimkraag is medium en zakt redelijk snel in.

Geur:

De geur van de Ter Dolen tripel is erg fruitig. Het is met name abrikoos, sinaasappel en citrus wat ik ruik en op de achtergrond een klein beetje vanille.

Smaak:

In de smaak komt met name de abrikoos en sinaasappel terug. Ook proef ik een hele lichte karamel mout die de tripel wat body geeft. De hoeveelheid koolzuur is goed.

Afdronk:

Bij de afdronk is de bitter aan de beurt om het over te nemen van het fruit. De overgang gaat vrij soepel en de smaak blijft redelijk lang in de mond hangen. Mooi in balans.

Moment:

Dit is een tripel die je op ieder gewenst moment kunt drinken. Ik denk dat deze uitstekend samen gaat met een lekkere witvis. Er blijft iets vettigs in de mond hangen tijdens de afdronk dat perfect samen gaat met vis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in