Thai Thai Tripel

Oedipus, 8%

0
170

De Thai Thai Tripel is in 2013 ontstaan. De Oedipus brouwerij heeft het traditionele tripel recept gepakt en daar hun eigen draai aan gegeven. Het idee is eigenlijk ontstaan doordat de vriendin van een van de brouwers graag een gemberbier wilde. Na een bezoek aan China town in Amsterdam zat de boodschappenmand vol met verschillende Thaise specerijen; gember, chili peper, koriander, citroen gras en sinaasappel. Uiteindelijk is het eindresultaat de Thai Thai Tripel geworden, een pittig Thais gerecht in je bierglas.

Zicht:
De Thai Thai Tripel heeft een oranje gelige kleur met een witte schuimkraag die vrij snel wegtrekt

Geur:
Wanneer je aan deze tripel ruikt dan merk je het meteen, dit is geen standaard tripel. In eerste instantie doet deze tripel mij denken aan een IPA qua geur. Hele sterke citroengras en citrus tonen komen mijn neus is. Heel verrassend en erg lekker en spannend moet ik zeggen.
Smaak:
Enorm benieuwd naar de smaak neem ik een eerste slok en hierin proef je heel duidelijk de citroengras, citrus en ook al wat koriander en gember.
Afdronk:
Wat er in de afdronk gebeurt heb ik bij andere tripels nog niet eerder meegemaakt. De afdronk begint lekker fris en veranderd achter in de keel naar een erg scherpe afdronk waarin je met name chili pepers en wat gember in herkent. Erg pittig en verrassend. Wat een smaakbeleving!
Moment:
Ik heb mij laten vertellen dat de Thai Thai Tripel uitstekend past bij pittig eten. Zelf heb ik hem gedronken bij de brouwerij, verser kan je ze niet krijgen. Erg leuke locatie in Amsterdam Noord overigens. Als je jezelf echt eens wil verrassen met een tripel die afwijkt van de standaard dan is deze tripel zeer de moeite waard om eens te proberen. Ik heb erg genoten van de smaak en pittige afdronk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in