Tongerlo Prior Tripel

Brouwerij Haacht, 9%

0
182

Al 120 jaar lang brouwt de familiebrouwerij van Haacht hun bieren. Primus Pils is een van de bekendste bieren die ze brouwen maar ook de bieren van Keizer Karel, Tongerlo abdijbieren en Mystic fruitbieren komen van deze brouwerij. Zelf drink ik de bieren van Keizer Karel en de Tongerlo bieren al meerdere jaren tijdens mijn bezoeken aan Limburg en België. Mooie herinneringen dus.

Zicht:

De Tongerlo Prior Tripel is geel van kleur en lijkt qua kleur en helderheid een beetje op pils alleen dan met net wat meer koolzuur. Het witte schuim blijft mooi lang op het bier staan en is vrij grof van structuur.

Geur:

De tripel is fruitig van geur waarbij citrus, mango en banaan naar voren komen. Ook herken ik een zoete vanille geur die van het bier afkomt.

Smaak:

Het fruitige karakter zet zich door in de smaak. Met name de mango / banaan komt sterker naar voren en de citrus verdwijnt naar de achtergrond. De behoorlijke hoeveelheid koolzuur zorgt voor het bruggetje naar het kruidige van deze tripel. Koriander voert daarbij de boventoon.

Afdronk:

Tijdens de afdronk zet de Koriander door en ook herken ik een klein pepertje. De afdronk is redelijk droog te noemen en blijft vrij lang in de mond hangen.

Moment:

Wanneer ik een Tongerlo Prior Tripel drink dan denk ik meteen aan de vele bezoekjes aan Limburg en België. Heerlijk op het zonnige terras genieten van deze tripel. Op de een of andere manier is het daar altijd net iets warmer dan in het midden van Nederland. Ik vind het dan heerlijk om tijdens of net na de lunch te beginnen met deze heerlijke tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in