Tricky Tripel

Gebrouwen door vrouwen, 7,8%

0
167

De Tricky Tripel is de eerste tripel die ik ga proeven uit mijn pakket van www.beerwulf.com, zoals het een echte heer betaamd ladies first…

Sinds 2013 brouwen de 2 zussen de Heij vanuit hun huis in Amsterdam overheerlijke biertjes. De Tricky Tripel is een van de eerste biertjes die ze thuis hebben gebrouwen. De twee brouwers maakten de afgelopen jaren een enorme groei door en liggen nu zelfs bij AH in het schap. Afgelopen januari zaten ze ook in het televisie programma “Leven in de Brouwerij”, erg leuk om eens terug te kijken via NPO uitzending gemist.

Zicht:

De Tricky Tripel heeft een mooie gele / oranje kleur met een goede gelijkmatig verdeelde fijne witte schuimkraag.

Geur:

Qua geur is deze tripel erg fruitig waarbij de abrikoos en in een wat lichtere mate perzik duidelijk naar voren komen. Ook ruik ik in de verte een licht zoete vanille geur.

Smaak:

De smaak begint met abrikoos en vanille waarna de smaak eigenlijk vrij snel omslaat naar een vrij stevig bittertje. Ik neem aan dat hier de Tricky Tripel naam vandaan komt want dit is niet iets wat je verwacht maar wat mij wel erg goed bevalt. De tripel krijgt hierdoor de juiste body die een tripel uniek maakt. Ook is er een goede hoeveelheid koolzuur gebruikt voor deze tripel.

Afdronk:

Het bittertje komt in de afdronk nog iets sterker naar voren en zorgt ervoor dat de tripel lekker lang in de mond blijft hangen. De afdronk is vrij droog en daardoor ben je geneigd om snel weer een slok te nemen van de Tricky Tripel.

Moment:

Ik vind deze tripel heel goed passen bij een zwoele zomeravond waarbij je lekker buiten op je loungebank ligt met een heerlijke Tricky Tripel in je hand. Op de achtergrond een mooi stukje lounge muziek zodat je het idee hebt dat je op een mooi tropisch strand bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in