Tripel-B

Burg Bier Brouwerij, 8%

0
121

Mocht je eens in de buurt zijn van Ermelo breng dan absoluut een bezoek aan Burg Bieren. De winkel heeft meer dan 2500 bieren in het assortiment en is echt een waar walhalla om doorheen te lopen. Aan de winkel zit de brouwerij vast waar je een rondleiding kunt krijgen. Na afloop van de rondleiding staat er dan een kleine proeverij klaar in het naast gelegen café. Een bijzonder mooie totaal beleving op biergebied dus.

Zicht
Tripel-B is een licht troebele tripel die goud tot donker goud van kleur is. Het bier heeft een inzakkende witte schuimkraag.

Geur
In de geur zit het zoete van fruit. Met name rijpe sinaasappel en in een mindere mate vlierbessen. Ook ruik ik de mout in de vorm van een licht geroosterd brood.

Smaak
Bij het proeven valt met name het zoete van het eerdergenoemde fruit op. Ook herken ik de smaak van kersen snoepjes. De rest suikers geven een vol mondgevoel.

Afdronk
In de afdronk maakt het zoete langzaam plaats voor de bitter die we kennen van een klassieke tripel. Het kruidige van de koriander vult de mond. De smaak blijft lang in de mond hangen wat het een mooi bier maakt om langzaam van te genieten.

Moment
Ik lig op de lounge set in de tuin te genieten van deze tripel. De eerste keer dat ik deze tripel dronk was samen met mijn vader en broertje na een rondleiding bij de Burg Bier Brouwerij. Uiteraard mocht een bezoek aan de winkel destijds ook niet ontbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in