Tripel Kanunnik

Brouwerij Wilderen, 8,2%

0
118

Bij Brouwerij Wilderen brouwen ze niet alleen bier maar hebben ze ook een erg mooie stokerij waarin ze whiskey en graan jenever maken.
In deze tripel is naast gerst, tarwe en haver ook rogge toegevoegd. Dit kom je niet vaak tegen en is leuk om eens te proeven.

Zicht:
Goud kleurige tripel met mooie gelijkmatige witte schuimkraag.

Geur:
Het eerste wat bij mij opkomt als ik aan de Tripel Kanunnik ruik is frisse aftershave. De geur is erg bloemig met in de verte een hint naar citrus.

Smaak:
De smaak is vrij divers met het bloemige, vettige noten, citrus en het kruidige van de hop bitterheid. Wat opvalt is de grote hoeveelheid koolzuur, die door zijn fijnheid niet vervelend is. De grote hoeveelheid zorgt voor een lichte tinteling.

Afdronk:
De afdronk is vrij droog en krachtig. De smaak blijft lekker lang in de mond hangen. Het bloemige maakt plaats voor citrus tijdens de afdronk.

Moment:
Dit biertje doet mij denken aan het moment dat je jezelf helemaal glad geschoren hebt en aftershave op doet. Je bent op zo’n moment weer helemaal fris en klaar voor de avond. Om de avond die nog voor de boeg staat lekker te beginnen schenk je voor jezelf een Tripel Kanunnik in.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in