Tripel V

Brouwerij Anders, 8,3%

0
162

Tripel V is ontstaan bij een afstudeeropdracht van Willem en Ward. Tijdens hun studie Techniek – Wetenschappen hebben ze het recept voor deze tripel bedacht en uiteindelijk laten brouwen. Na hun eindopdracht waarbij ze 100 liter hebben gebrouwen is Tripel V nog een klein beetje aangepast en zijn ze er met hun onderneming vol voor gedaan. Inmiddels hebben ze 2000 liter gebrouwen en zijn ze klaar om de bierwereld te veroveren. Nu is de Tripel V hoofdzakelijk nog in Belgie te verkrijgen maar hopelijk komen ze snel richting Nederland. Ik heb in ieder geval het geluk om van deze Belgische tripel te mogen proeven.

Zicht:

De Tripel V is mooi donker goud van kleur met een flinke witte schuimkraag die lang gelijkmatig over het glas verdeelt blijft staan. In het glas zie een behoorlijk hoeveelheid koolzuur omhoog komen wat altijd een mooi gezicht is.

Geur:

Bij de geur overheerst het fruit, met name gedroogde abrikoos voert de boventoon met lichte hinten van citrus, banaan en zelfs een klein beetje van noten. Na het fruitige komt de geur van mout goed door. Mooie afwisseling van fruit en mout.

Smaak:

Bij de smaak gaat het fruitige wat naar de achtergrond en komt de mout en zeker ook het bekende Belgische bittertje vanuit de hop sterk naar voren. Dit geeft een wat kruidig effect op het toch nog wel aanwezige fruit. De koolzuur zorgt voor een nog stevigere bitter. Echt een klassieke tripel wat mij betreft die niet meer zo heel vaak gebrouwen wordt, dus erg leuk om te proeven dat deze jonge mannen de Belgische traditie van de tripel weer volledig omarmen.

Afdronk:

Tijdens de afdronk is het bittertje vanuit de hop op zijn hoogtepunt. De smaak blijft lekker lang in de mond hangen. De afdronk is redelijk droog dus ben je snel geneigd om nog een slok te nemen.

Moment:

Persoonlijk vind ik het super leuk dat deze tripel ontstaan is uit een afstudeeropdracht van 2 jonge studenten en dat ze nu hun eigen onderneming verder gaan uitbreiden. Als de Tripel V nog maar het eerste biertje is dat ze op de markt hebben gebracht ben ik zeer benieuwd naar wat er nog meer zal gaan komen. Ik drink de Tripel V op dit moment op een regenachtige dag waarbij ik lekker binnen zit op de bank. Heerlijk ontspannen met een Tripel V en wat blokjes kaas voor mijn neus. Het weekend kan beginnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in