Trippin Truus

Two Chefs Brewing, 8%

0
186

Zicht
De Trippin Truus is geel tot licht geel van kleur en heeft een witte schuimkraag. De schuimkraag zakt langzaam in. Leuk om weer eens een tripel in blik te zien. Persoonlijk ben ik daar altijd een groot fan van. Zolang ze het bij Westmalle maar niet gaan doen 😉

Geur
Het bier heeft een erg zoete gistgeur. Zoet fruit is wat de boventoon voert. Denk dan met name aan perzik, abrikoos, banaan en kers. Doet mij denken aan zoet snoep. Ook ruik is in de verte rozen wat het alles bij elkaar een aangename en interessante geur geeft.

Smaak
Alles vanuit de geur komt terug in de smaak. Kleine koolzuurbelletjes zorgen ervoor dat de rozen aan kracht winnen maar het zoete fruit komt ook goed door.

Afdronk
De afdronk begint nog zoet maar daarna komt toch het te verwachten bittertje dat zo typerend is voor deze stijl. Koriander en een licht pepertje wisselen het zoet af. Smaak blijft lang in de mond hangen en geeft een wat chemisch effect. De gist komt ook nog wat terug en samen met de restsuikers zit er een zoete speling in.

Moment
Op een vrijdag middag in de tuin. Heerlijk zonnetje en door de Corona crisis weinig om handen. Een gewaagde tripel wat leuk is om te proeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in