Troost Tripel

Brouwerij Troost, 7,5%

0
193

In het eerste jaar werd in de Brouwerij in De Pijp zoveel Troost bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom heeft Troost een tweede (grotere) locatie geopend: Brouwerij Troost Westergas! Brouwerij Troost Westergas is een brouwerij, brewpub en winkel ineen die ook nog eens een mooie menukaart heeft.

Brouwerij Troost is ook actief als huurbrouwer dus mocht je interesse hebben om op grotere schaal je eigen bier te laten brouwen dan kan het bij deze brouwerij. Zij verzorgen het gehele traject van brouwen tot verpakken voor je.

Zicht:

De Troost Tripel is mooi goud van kleur en heeft een goede witte schuimkraag die gelijkmatig op de tripel blijft staan.

Geur:

In de geur overheerst het fruit. Zodra de tripel is ingeschonken ruik ik een duidelijke banaan geur die al heel snel overgaat in sinaasappel en citrus geuren. Na het inschenken is de banaan zo goed als verdwenen en blijft de citrus het langste hangen.

Smaak:

De sinaasappel en met name de citrus komt terug in de smaak. De tripel is mooi in balans en behoorlijk goed doordrinkbaar. Er is heel licht koolzuur aanwezig in de Troost Tripel die een goed bruggetje vormt naar het bittertje. Het bittertje is licht kruidig van smaak.

Afdronk:

In de afdronk merk je dat het bittertje aan kracht begint te winnen. De smaak blijft behoorlijk lang in de mond hangen en voelt vol en zelfs een klein beetje romig aan. Wat mij betreft een erg mooi einde van een heerlijke tripel.

Moment:

De Troost Tripel heb ik gedronken na een drukke werkdag. Met deze tripel is het heerlijk ontspannen na een hectische dag. Binnenkort ga ik Brouwerij Troost bezoeken om hopelijk lekker op het terras van de brewpub te kunnen genieten van deze uitstekende tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in