Troubadour Magma

Brouwerij de Musketeers, 9%

0
101

De Musketeers brouwerij staat bekend om de Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het vlaggenschip van deze brouwerij is de Troubadour Magma. Deze tripel is een mooie mix van de klassieke Belgische tripel met een Amerikaanse IPA.

Zicht:

De Troubadour Magma heeft dezelfde oranje kleur als het etiket van het flesje. De beige schuimkraag blijft mooi lang op het bier staan.

Geur:

De geur is erg fruitig. In het begin overheerst het zoete fruit zoals abrikoos, sinaasappel en een klein beetje banaan. Al snel doet de hop zijn werk en geeft een frisse citrus hint aan het geheel. Na verloop van tijd begin je de mout en iets licht alcoholisch te ruiken.

Smaak:

In de smaak gaat deze tripel direct richting een IPA voor mij. Het fruitige vanuit de geur verdwijnt snel en maakt plaats voor een stevige citrus bitter.

Afdronk:

In de afdronk zet de bitter (45 EBU) flink door en is het een echte IPA. Leuk om 2 stijlen in een bier te kunnen herkennen.

Moment:

Ik ben heerlijk aan het genieten van de winterzon. In de tuin zit ik lekker uit de wind en met een Troubadour Magma is dat uitstekend vol te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in