TRPL Jessenhofke Tripel

Brouwerij Jessenhofke, 8%

0
174

De TRPL Jessenhofke Tripel is het eerste bier van brouwerij Jessenhofke en werd in 2002 meteen verkozen tot beste Limburgs amateurbrouwsel. De brouwerij brouwt uitsluitend biologische bieren die in Nederland onder andere te krijgen zijn bij EkoPlaza.

Zicht:

De TRPL Jessenhofke Tripel is licht goud van kleur en heeft een mooie witte schuimkraag die lang gelijkmatig op het bier blijft staan. In het bier is het koolzuur nog net te zien maar kan ik niet meer in zijn geheel door het glas kijken in verband met de nagisting op fles.

Geur:

Tijdens het ruiken van deze tripel denk ik zodra mijn neus het glas ingaat als eerste aan limoen met citroengras. Op de achtergrond ruik ik het zoete van abrikoos / vlierbloesem en het kruidige van koriander gemengd met jonge bladeren.

Smaak:

De smaak is goed in balans. Het frisse van de citrus vruchten gaat dankzij de gist snel over in het zoete van de abrikoos / vlierbloesem. Richting de afdronk verliest het fruitige aan kracht en neemt het kruidige van de koriander toe. Precies zoals een tripel hoort te zijn.

Afdronk:

Tijdens de afdronk komt de kruidigheid goed door en blijft de smaak heel constant in de mond hangen. De afdronk is redelijk droog en samen met de subtiele hoeveelheid koolzuur maakt dat van deze tripel een lekkere doordrinker.

Moment:

Door de goede doordrinkbaarheid van deze tripel zou ik deze tripel lekker nemen zodra er een paar goede vrienden op bezoek komen. Heerlijk op de zaterdagmiddag genieten van goed bier en elkaar! Na 2-3 van deze tripels komen de goede gesprekken vanzelf…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in