Turf ´n Surf

Van de Streek Bier, 8,5%

0
124

Van de Streek Bier bestaat sinds 2013 en timmert vanaf die tijd flink aan de weg in Utrecht en omstreken. Met de Playground Non Alcoholic IPA zetten ze hun brouwerij landelijk op de kaart. De Turf ´n Surf Tripel zit al enige tijd in hun assortiment. Bijzonder aan deze tripel is dat de brouwers een klein beetje turfgerookte whiskymout en een snufje zeezout hebben gebruikt.

Zicht 

De Turf ´n Surf Tripel is licht geel van kleur en heeft een inzakkende witte schuimkraag.

Geur

De geur is erg fruitig. Door de Australische hop komt het fruit mooi naar voren in de neus. Met name de citrus springt er voor mij uit. Ook komt er een vleug van abrikoos voorbij en in een wat mindere mate mango.

Smaak

In de smaak komt het frisse en fruitige van de citrus weer terug. Verrassend is dat er ook iets bloemigs in de smaak lijkt te zitten of is dit toch de koriander!?

Afdronk

De subtiele hoeveelheid koolzuur geeft het begin van de afdronk aan. De bitter vanuit de hop geeft een droge afdronk die lang in de mond blijft hangen. De afdronk is ook licht ziltig.

Moment

Ik heb deze Utrechtse Tripel al veelvuldig op in het centrum van Utrecht. Lekker genieten aan de Oude Gracht met deze Turf ´n Surf Tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in