Vicaris Tripel Gueuze

Brouwerij Dilewyns, 7%

0
134

De Vicaris Tripel Gueuze is een uniek bier. Voor het maken van dit unieke bier worden zowel de Vicaris Tripel als de Vicaris Gueuze afzonderlijk gebrouwen op hun originele wijze. Nadat beide bieren klaar zijn worden ze gemengd met elkaar en afgevuld op de fles. Zo ontstaat er een mooie mix van het frissen en zurige van de Gueuze en het fruitige van de tripel.

Zicht:

Mooie licht goud kleurige tripel met witte schuimkraag die gelijkmatig en redelijk snel wegtrekt.

Geur:

Er komt een fris zurige geur van deze tripel af die duidelijk afkomstig is van de gueuze. De geur neigt zelfs een beetje naar een sauvignon blanc. Heel erg in de verte ruik ik nog iets wat op abrikoos lijkt.

Smaak:

Het fruitige van de abrikoos en dus van de tripel komt in de smaak sterker naar voren en gaat eigenlijk super goed samen met het frisse en zurige van de Gueuze. De kleine hoeveelheid koolzuur past goed bij deze combinatie.

Afdronk:

Door de frisse en vrij droge afdronk is dit in een erg makkelijk doordrinkbare tripel geworden. Het bittertje dat we normaal gesproken kennen bij de klassieke tripels is vrijwel niet waarneembaar. Bij de afdronk voert de Gueuze net zoals bij de geur de boventoon.

Moment:

Doordat de Gueuze in deze tripel nadrukkelijk aanwezig is maakt dat de Vicaris Tripel Gueuze een perfect bier is om lekker op een zonnige terras te drinken. Het is heel makkelijk doordrinkbaar en is met zijn 7% niet erg zwaar te noemen. Mooie verfrissende tripel! Mocht je zowel een liefhebber van de tripel als van de gueuze zijn dan is dit de perfecte match voor je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in