Voorburg Tripel

Brouwerij van Steenberge, 9%

0
184

Deze tripel is door brouwerij van Steenberge speciaal gebrouwen voor Slijterij Voorburg. Tijdens mijn afscheidsfeestje van mijn werk heb ik deze tripel gekregen van mijn oud collega Anne Marlotte. Echt leuk om op deze manier kennis te maken met de plaats waar zij woont.

Zicht:

De Voorburg tripel is geel tot licht goud van kleur en heeft een witte schuimkraag. Het schuim blijft behoorlijk lang en gelijkmatig op het bier staan. Door de lichte troebeling heen zie je het koolzuur al omhoog komen. Dit helpt natuurlijk mee in het behouden van de schuimkraag.

Geur:

Bij het ruiken aan deze tripel vallen direct de frisse fruit tonen op. Citrus en sinaasappel gaan hierin hand in hand. Na het fruit komt er ook een hele lichte alcohol geur door.

Smaak:

Bij het proeven verdwijnt de sinaasappel wat naar de achtergrond en blijft de citrus in de vorm van limoen en citroen mooi overeind. De flinke hoeveelheid koolzuur benadrukken nog eens de frisheid van deze tripel

Afdronk:

Door het koolzuur spoel je eigenlijk direct een behoorlijke hoeveelheid van de smaak weg tijdens de afdronk. Een lichte bitter vanuit de hop is wat blijft hangen. De afdronk is vrij droog en de smaak blijft niet heel lang in de mond hangen. Wat mij betreft is dit een makkelijk doordrinkbare tripel.

Moment:

Zelf heb ik de Voorburg tripel genomen om de week doormidden te zagen. Door de frisheid en de flinke hoeveelheid koolzuur is dit een uitstekend  bier om lekker op een zonnig terras te drinken bij warm weer. Let wel op dat je er niet teveel van neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in