Vreemdeling Groene Hop Tripel

Brouwerij Maallust, 9%

0
159

Zicht 

Wat direct opvalt is de ouderwetse groene fles waar het bier in zit. De dikke buik en kleine nek. Dit jaar heeft de verse hop pluk weer in september plaatsgevonden. Van de verse hop is dit keer deze tripel gebrouwen. In dit bier zit dus Groene Goldings hop uit Veenhuizen in. Jammer dat ik de originele tripel van Maallust er niet naast kan proeven. Het bier is licht geel van kleur en heeft in inzakkende witte schuimkraag.

Geur

In de geur ruik ik citrus, abrikoos en sinaasappel. Typische geuren vanuit de gist. Het is in ieder geval geen extreem hoppig bier geworden wat ik eigenlijk van te voren wel een beetje had verwacht. In de verte ruik ik ook nog het zoete van de kandij suiker.

Smaak

Bij het proeven vliegt het fruitige heel snel over in kruidig. Hier komt de hop waarschijnlijk wel goed door. De bitterheid neemt het direct over namelijk. Samen met de koriander achtige smaak gaat het bier erg snel richting de afdronk en de daar bij behorende bitters

Afdronk

Mooie volle bittere afdronk heeft deze tripel. Smaak blijft lang in de mond hangen en neemt nog even toe aan intensiteit. Doet mij ook denken aan de afdronk van pils alleen dan een stuk krachtiger. Dit geeft het bier een mooie twist.

Moment

Vrijdagmiddag 5 uur, het weekend kan beginnen. Leuk om weer eens een bier te proeven met verse hopbellen. Kan niet anders dan dat dit impact heeft gehad op de krachtige afdronk. Heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in