Wanne Kwats

Brouwerij Wijchense Schone, 9%

0
43

De Wanne Kwats tripel heb ik besteld bij Biertje van hier en is gebrouwen bij de Wijchense Schone brouwerij. De mooie groene ogen van de dame op het flesje heeft mij doen besluiten om deze tripel te bestellen. Ook de naam van de mede eigenaar van de brouwerij is prachtig; Paul Bier.

Zicht
De wanne kwats is een tripel die vrij donker van kleur is. Het heeft iets weg van amber met een rood gouden gloed. De beige schuimkraag van het bier trekt vrij snel weg.

Geur
Er komt een zoete geur van deze tripel af waarin de zoetheid met name komt uit honing, pruimen en de alcohol.

Smaak
Bij het proeven komt het zoete van de pruimen en honing weer goed naar voren. Er zit een kleine hoeveelheid koolzuur in het bier. De smaak is vol en het bier geeft een wat plakkerig mondgevoel.

Afdronk
Bij de afdronk is het nog steeds het zoete wat de klok slaat. Heel erg in de verte komt er een licht bittertje tevoorschijn die snel verdwijnt door het alcoholische van deze tripel.

Moment
Na een flinke training in de sportschool is dit een prima tripel om mee bij te komen. Ga er lekker voor zitten en kom weer tot jezelf.

DELEN
Vorig artikelVoorburg Tripel
Volgend artikelExamen Stibon niveau 1
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in