Westmalle Tripel

Abdij der Trappisten van Westmalle, 9,5%

0
481

Met deze tripel is voor mij de liefde voor de tripels allemaal begonnen. Ik heb hem al veelvuldig mogen proeven maar vandaag doe ik dat extra aandachtig omdat ik er een review over ga schrijven. Waar moet ik beginnen… er valt zoveel te vertellen over deze tripel. Ook wel de moeder van alle tripels genoemd. De Westmalle Tripel werd voor het eerst in 1934 gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal van de abdij van Westmalle. Vanaf 1956 is het recept nagenoeg onveranderd gebleven. We kunnen dus al ruim 60 jaar genieten van deze heerlijke tripel.

Men zegt ook dat de biersoort tripel ontstaan is bij Westmalle. Tripel verwijst naar de verdrievoudiging van de ingrediënten van het oorspronkelijke trappistenbier van Westmalle. Een idee dat ook andere bierbrouwers overnamen om het type aan te duiden.

Westmalle is een van de 11 trappisten die er wereldwijd zijn, mocht je meer willen weten over wat een trappist is lees dan dit eerder geschreven artikel eens; https://tripelbier.nl/tripel-nieuws/is-verschil-abdijbier-en-trappistenbier/.

Zicht:

Mooie goud kleurige tripel met behoorlijke witte schuimkraag die geleidelijk wegtrekt. Schuim is vrij grof van structuur.

Geur:

De geur van de Westmalle tripel is fruitig. Mooie mix van banaan, abrikoos en citrus. Ik moet na het ruiken van deze mix van fruit ook denken aan het moment dat je net de Jamin binnenkomt lopen, de geur van snoep dus. Dat was mij eerder nog niet eerder opgevallen, is het aandachtig proeven toch nog ergens goed voor.

Smaak:

In de smaak komt het fruitige ook mooi naar voren en vermengt zich met een lekkere hopbitterheid. Dit gaat naadloos in elkaar over. De mooie hoeveelheid koolzuur helpt hier goed bij.

Afdronk:

De afdronk is zoals een tripel hoort te zijn, het bittertje komt steeds sterker naar voren en blijft vervolgens erg lang in de mond hangen. Wat blijft het toch een genot om deze tripel te drinken.

Moment:

De Westmalle Tripel uit mijn www.beerwulf.com pakket kan je eigenlijk op elk moment drinken. Voor mij is het echt een tripel waar ik lekker bij wil ontspannen. Heerlijk tijdens het eten of zoals nu lekker op de bank. Neem de tijd voor deze tripel en proef bewust zodat de mooie complexiteit die deze tripel heeft wat duidelijker naar voren komt. Genieten!

Ik heb overigens een oude foto gebruikt bij deze review, die er net wat zonniger en beter uit ziet dan de foto die ik zojuist gemaakt heb in een donker huis omdat het inmiddels aan het regenen is buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in