Wieze Tripel

de Brabandere brouwerij, 8,5%

0
218

Bieren van het merk Wieze bestaan al sinds 1866 en werden oorspronkelijk gebrouwen door Brouwerij van Roy. Toen deze in 1997 failliet ging, verdween ook het bier. Sinds november 2017 ging bierfirma Wieze Beer Belgium nv een samenwerking aan met brouwerij de Brabandere uit Bavikhove. Het bieretiket kreeg een restyling en de toevoeging “tripel” verdween uit de officiële naam.

Zicht
De Wieze Tripel is geel goud van kleur met een stabiele witte schuimkraag. Er is veel koolzuur activiteit te zien in het heldere bier.

Geur
Het gist dat gebruikt is voor dit bier geeft een frisse abrikoos geur in de neus. In de verte ruik je nog wat citrus in de vorm van limoengras. Ook ruik je iets koriander achtigs.

Smaak
Bij het proeven komt de abrikoos mooi naar voren en gaat daarna hand in hand samen met het limoengras. De flinke hoeveelheid koolzuur maakt het een makkelijk doordrinkbaar bier.

Afdronk
Het frissen en fruitige van de smaak gaat tijdens de afdronk langzaam over in het typische Belgische bittertje die we kennen van de klassieke tripels. De hop en koriander doen hier hun werk. De smaak blijft aangenaam in de mond aanwezig.

Moment
Een heerlijk bier om van te genieten tijdens een warme zondagmiddag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in