Wispe Tripel Jenever

Wispe Brouwerij, 8%

0
269

Begin 2018 komt er een eigen Wispe brouwerij in het historisch centrum van Weesp. Het gaat een prachtige locatie worden want de brouwerij gaat zich vestigen in de Laurentiuskerk in Weesp. Op deze historische plek is het dan ook mogelijk om de bieren te komen proeven en meer te weten te komen over het brouwproces en de rijke brouwgeschiedenis van Weesp. Anker Weesp gaat in dezelfde brouwerij jenevers en likeuren stoken. Om te vieren dat de nieuwe brouwerij begin 2018 zijn deuren gaat openen is er een speciale tripel gebrouwen; de Wispe Tripel Jenever. Bij deze tripel is dus niet alleen jeneverbes gebruikt maar echte jenever van Anker Weesp. Een uniek blend van jenever en bier dus. Ik ben erg benieuwd naar deze special brew.

Zicht:

Mooie licht goud kleurige tripel met prima witte schuimkraag die geleidelijk inzakt.

Geur:

Erg uitzonderlijk wat er qua geur gebeurt met deze tripel, zodra de dop van de fles is ruik ik een lichte banaan geur. Naar mate ik langer met mijn neus boven en misschien ook wel in het glas zit veranderd deze geur naar gedroogde abrikoos / perzik en als ik na de eerste slok nogmaals ruik is het overduidelijk vanille. Een echte achtbaan qua geuren dus die eindigt bij vanille. Probeer dat bij het proeven van deze tripel zeker uit.

Smaak:

De smaak van de tripel is vol en zelfs een klein beetje romig. Het koolzuur is zeer fijn en minimaal aanwezig waardoor het makkelijk doordrinkt. Zeer aangenaam mondgevoel en uitstekend op smaak. Erg fruitig met hinten naar vanille.

Afdronk:

In de afdronk denk ik de jenever te herkennen of is het toch het bittertje van de hop? Ik denk een combinatie van beide. De afdronk is vrij zacht en het romige van deze tripel blijft heerlijk in de mond hangen. Een erg aangename afdronk die verrassend lang blijft hangen.

Moment:

Het mooiste is natuurlijk om deze tripel in de Laurentiuskerk van Weesp te drinken nadat je net uitleg hebt gekregen over de brouwgeschiedenis van deze plaats. De kerk staat vol met lange tafels waar iedereen lekker zit te genieten van zijn tripel en een goed gesprek heeft. Op een gegeven moment valt het stil en worden er allemaal grote borden met vis (Dorade) binnen gebracht. Volgens mij de perfecte combinatie met deze volle romige tripel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in