Witte Anker Tripel

Witte Anker, 8%

0
18

In Breda heeft brouwerij Witte Anker een mooi proeflokaal met de naam Dok 19. In dit proeflokaal zijn de wit, blond en tripel van de Witte Anker te proeven op tap.

Zicht 

De Witte Anker Tripel is donker geel van kleur en heeft een witte inzakkende schuimkraag.

Geur

Van deze tripel komt een fris zoete geur af. Citrus is duidelijk te herkennen en ook ruik ik zoet snoep. Het zoete snoep lijkt op een roze zuurstok die je op de kermis kan krijgen. Ook doet het mij denken aan een wijnbal.

Smaak

Bij het proeven gaat de citrus snel naar de achtergrond en komt het zoete van deze tripel sterk naar voren. De snoepjes uit de geur veranderen in zoethout en honing.

Afdronk

In de afdronk is er een lichte bitter aanwezig. Subtiel komt de koriander en de bitter uit de hop naar voren. De zoete smaak blijft redelijk lang in de mond hangen.

Moment

In combinatie met een heerlijk kaasplankje komt deze zoete tripel mooi tot zijn recht. Lekker begin van het weekend.

DELEN
Vorig artikelSpelt Bier Tripel
Volgend artikelSpierkracht Tripel
Tripelbier.nl
Welkom op mijn blog dat volledig in het teken staat van tripels. Tijdens mijn jarenlange ontdekkingstocht naar het lekkerste bier kwam ik telkens tot de conclusie dat dat toch echt de tripel is voor mij. Met deze blog wil ik jullie graag meenemen in de ontdekkingstocht naar de vele tripels die inmiddels gebrouwen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in