Zeezuiper Special #1

Schelde Brouwerij, 8%

0
84

Ter gelegenheid van het 21 jarige bestaan van de Zeezuiper is deze speciale editie gebrouwen. De vertrouwde Zeezuiper heeft een dry hop gehad van Citra en Mosaic hoppen. Dit maakt deze speciale editie totaal anders dan de vertrouwde Zeezuiper die we al zo lang kennen.

Zicht 

De Zeezuiper Special is een goud kleurige tripel met een witte schuimkraag dat gelijkmatig inzakt. De doorzichtigheid van deze tripel zit tussen helder en licht troebel in.

Geur

In de geur is overduidelijk te merken dat de dry hop techniek is toegepast. Een sterke citrus geur is het resultaat. Dit maakt het een bijzonder frisse tripel wat perfect past bij mooi weer.

Smaak

Bij het proeven van deze tripel valt direct de sterke hop invloed op. De citrus is aanwezig en neigt zelfs richting een IPA qua smaak. Ook proef ik duidelijk grapefruit, dat geeft deze tripel een bitterheid die prima door kan gaan als IPA.

Afdronk

Het bittere van de grapefruit (hop) komt tijdens de afdronk nog verder door. Deze frisse bitters maken het een prettige afdronk.

Moment

Vandaag is de eerste zonnige dag van het jaar en morgen tikken we zelfs de 20 graden aan. Ook is dit het begin van 2 weken vakantie. Met deze speciale en bijzondere tripel kan ik mij geen beter begin van mijn vakantie wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in