Zware Jongen Tripel

Maallust brouwerij, 8,7%

0
120

Lange tijd was gevangenisdorp Veenhuizen een zelfvoorzienend dorp. Naast de gevangenissen waren er ook scholen, kerken, een spinnerij en boerderijen. Op het industriecomplex werden de landbouwproducten uit de omgeving verwerkt. In wat ooit de graanmaalderij was is nu bierbrouwerij Maallust gevestigd. Hierin brouwen ze sinds 2011 hun bier.

Zicht 

De Maallust Tripel is een heldere tripel met een donker gouden kleur. De witte schuimkraag blijft redelijk lang op het bier staan. Er is een flinke koolzuur activiteit waarneembaar in het glas.

Geur

In de geur is de gist duidelijk aanwezig met tonen van abrikoos, sinaasappel en in de verte citrus.

Smaak

Het fruitige vanuit de geur is ook direct te proeven. Deze tripel geeft een vol en plakkerig mondgevoel. De fijne structuur van het koolzuur houdt de smaken van deze tripel mooi bij elkaar en in balans.

Afdronk

Pas in de afdronk komt het kruidige van deze tripel door in de vorm van koriander. De zachte afdronk neemt na het doorslikken van het bier aan kracht toe. De droge afdronk spoort aan om snel nog een slok te nemen.

Moment

Vrijdagmiddag na het werk even ontspannen met deze tripel. Zometeen maar eens kijken of ze bij restaurant Bij Teus net zulke lekkere tripels op de kaart hebben staan. Deze heb ik in ieder geval alvast binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je reactie in!
Voor je naam in